II. Görcsönyi Gitár Fesztivál – 2017. február 17.

Második alkalommal kerül megrendezésre a Görcsönyi Gitárfesztivál. Ezúttal két neves magyar előadó: Gerendás Péter és Tom Lumen, valamint két külföldi gitáros, az osztrák Markus Schlesinger és a szlovák Stano Pocaji lép színpadra.
GERENDÁS PÉTER Liszt-díjas zeneszerzőt és előadót nem kell bemutatni, zenéjét leginkább a latin, a rock és a lírai dallamok jellemzik, de közel áll hozzá a jazz is. Rendszeresen fellép Magyarország legnagyobb koncerttermeiben, gyakran szerepel fesztiválokon, ill. külföldön is koncertezik. Saját szerzeményei mellett külföldi dalok is szerepelnek repertoárjában.
TOM LUMEN visszatérő előadó Görcsönyben. Legutóbbi görcsönyi szereplése óta 9 országban turnézott Európában, többek között szerepelt a finnországi Tampere Gitárfesztiválon, játszott Londonban, Dublinban, Belfastban, Bécsben és Berlinben. Fellépéseit virtuóz gitárjáték, jókedv és emelkedett hangulat jellemzi. Ez alkalommal készülő új albumából szólaltat meg eddig nem hallott számokat.

MARKUS SCHLESINGER az osztrák fingerstyle gitárzene legismertebb képviselője. Akusztikus gitárjával, jellegzetes füstös énekhangjával, valamint humoros történeteivel garantáltan jól szórakoztatja a közönséget. Saját kompozíciói mellett jazz, blues és különféle ismert dallamok feldolgozásait is előadja, melyeket vicces anekdotákkal fűszerez.

STANO POCAJI az I. Görcsönyi Gitárfesztiválon már bemutatkozott. Megnyerő személyiségével, kedvesen humoros történeteivel és természetesen nagyszerű gitárjátékával szinte azonnal belopta magát a közönség szívébe.

Az est során a négy gitáros külön-külön és együtt is a húrok közé csapnak.

Időpont: 2017. február 17., 19:00
Helyszín: Görcsöny, Művelődési Ház

Jegyárak: 800 Ft, görcsönyi lakosok számára ingyenes

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.