II. Nemzetközi Gitárest a Füvészkertben – 2017. augusztus 5.

Újabb gitáros rendezvényt tett közzé Facebook oldalán Tom Lumen.

2017. augusztus 5-én Muriel Anderson, világhírű gitárművész és hárfagitár-művész tart bemutatót a ELTE Füvészkertben. Ő az első nő, aki megnyerte a Nemzeti Fingerstyle Gitárversenyt az Egyesült Államokban. 11 rangos díjat nyert el a “Nightlight Daylight” c. albumával, melyen olyan nagynevű zenészekkel játszott együtt, mint pl. Victor Wooten vagy Tommy Emmanuel. A “Heartstrings” c. lemezét a Discovery űrhajóra is magával vitte a legénység.
A legendás country zenésszel, Chat Atkins-szel, is készített közös felvételt, valamint Les Paullal adott koncertet New Yorkban. Mindezek mellett Muriel az alapítója és a házigazdája a 20 éve, minden évben megrendezett ALL STAR GUITAR NIGHT® koncertsorozatnak.

Muriel egész fiatalon szeretett bele a gitárba, és minden számára elérhetőstílust megtanult, kezdve az amerikai népzenétől, a bluegrass-on át a jazzig. A DePaul Egyetemen végzett zene szakon, majd a klasszikus virtuóz Christopher Parkeningnél valamint a nashville-i legendánál, Chat Atkins-nél csiszolta tovább stílusát. Négy vagy öt éves kora óta ír dalokat, szerzett már szóló hangszerre, énekhangra, kórusra és zenekarra kompozíciókat.

További részletek az esemény Facebook oldalán:

II. Nemzetközi Gitárest a Füvészkertben – 2017. augusztus 5.